Tuesday, June 7, 2011

gen E

Assalamualaikum.
*tarik nafas dalam dalam.

Hiiii. Eventho tgh tgk Nora Elena, but I still feel boring. Entah kenapa. Bila boring, layan je lah Facebook tu. Ila pun on chat IM. As I was sooo boring, I asked her for an Idea for me to post something here. And then she said "cite la pasal gen-e". And I was like, "ha'ah la kan"*cehh, dan dan.



Okay, Nina, what are talking abt? Gen E? What The Heck is that?! Okay, shut up and read! Ni nak kabo ni. Hehe.

Okay, saya ni sekolah dekat sekolah yang sebelah MRSM Pasir Salak tu. Yeee, sebelah sekolah excellent tu, sebelah je. Tak sampai 5km pon. Hehe, so nak tumpang glemer MRSM la ni? TAK PUN, Sekolah saya tu, lagi glemer laa ==' Kalau MRSM, Pasir Salak. SARJANA, EV, taw! *EV ; Elephant Village. kihkih. SARJANA ; Sek. Men Raja Dr. Nazrin Shah. FYI, sekolah ni, sekolah agama negeri. Ye, sekolah agama. Haha. Pakai tudung labuh. weweiittt. hehe. Ye, saya pakai tudung labuh, nak ckp apa? HAHA. *okay, abaikan, perempuan ni gile sikit. Sekolah saya, baru je 11 Tahun. Muda lagi kan? So, tahun lepas, lahirlah generasi baru*aiceh, ayat takbolehbelah. hekhekk. Generasi yang gilang gemilang*sekali lagi ayat takbolehbelah. Ye, Generasi Sebelas.

Okay, macamana boleh Generasi Sebelas ni boleh dapat nama Gen-E? kihkih, ni semua jasa Cik Nurul Adilah Zamzam.

Macamni, dulu fesbuk baru ada group. Tanpa disedari, pada suatu hari ada orang add saya masuk satu group ni. Nama group ni Gen E. Saya dengan tiba tibanya berasa sangat terkezuttt!

Sebab, waktu dekat sekolah, saya dengan kawan saya sembang sembang, kami*K, skema, tahu. tiba tiba terkeluar idea memendekkan Generasi/Generation kepada Gen dan disebabkan kami*K, skema lagi. generasi ke sebelas, dan sebelas dalam bahasa Inggeris Eleven, so ambik je E tu. Sangat simple. Tapi, kami tak warwar kan pon idea kami itu.

Saya pun tanyala Cik Adilah kite ni macamana idea dia yang comel momel ni boleh tercetus*aicehh. Dia pun jelaskan lah, bahawa dia bersama seorang kawan dia ni ambik dari perkataan ' Seven E '. HAHA. Macam apa je kan? But thats the fact.

So, berleluasalah 'Gen E', gen yang hebat ;D kehkehh. Ada bantahan? Ada? Tak kesah ;p
Dulu, saya tak pernah chat dkt group tu. Sebab saya takut, takut orang attack saya sebab saya bukan budak baik dekat sekolah tu. Ini benar. Tapi mula tahun ni, saya try. Lama-lama best jugak. HAHA, padahal budak sekolah sendiri je kan? Hoho. Ramai jugak yang takut nak chat dalam group chat ni dulu, sebab .. Kiteorg ni dijaga bawah Abang-abang and Kakak-kakak Generation/Batch 9. Hmm, macamana nak jelaskan ye? Kan, Ive told that my school is Islamic school, so, batas batas pergaulan sangat dijaga. FYI, kelas kami diasingkan jantinanya. Sangat ketat kan? But, you'll get it when youre one of SARJANAian, So, takut kena marah. But now, keadaan seems like normal. Semua okay okay je. Hmm, eventho dekat luar dress code saya macam lain, but, saya bangga jugak la sekolah sini. Bukan bangga sebab apa, sebab kawan kawan Gen-E saya. HIHI <3 So, untuk merapatkan relationship kiteorg ni, kiteorg puasa samasama, bukak puasa samasama, pakai baju kaler sama, macammacam lagi. And kitorg still banyak lagi kena baiki, BUT, kitorg mmg hebat. And we have to prove it by get the highest number of student that excellent in PMR, next year. Pray for us. HEHE. Okay, saya tak tahu nak story mory apa dah.

Ahha, bergelak tawa dengan diorang memang bermakna, tapi kami tak gelak banyak, sebab kami tahu hati mati bila gelak banyak. kih3.

Love,
Nina.